Dietetyka

więcej

Opis kierunku

DIETETYKA - II STOPNIA

Tryb: stacjonarne i niestacjonarne

Czas trwania: 2 lata

Tytuł: magister

 

INFORMACJE OGÓLNE:

Studia II stopnia na kierunku Dietetyka przeznaczone są dla absolwentów I stopnia kierunków: dietetyka, technologia żywności i żywienia, zdrowie publiczne i pokrewnych, związanych z żywieniem.

Dietetyka jest dziedziną dynamicznie rozwijająca się w ostatniej dekadzie a temat żywienia ludzi jest zawsze aktualny. Uwzględniając kilkuletnie doświadczenia na kierunku Dietetyka na poziomie I stopnia, śledząc na bieżąco aktualne doniesienia naukowe i odpowiadając na potrzeby rynku stworzyliśmy II stopień studiów, który dedykowany jest osobom, które pragną poszerzyć swoją wiedzę  z zakresu dietetyki, wybierając  jedną z czterech oferowanych specjalności.

created by: Strony Internetowe Łódź